joi, 15 februarie 2018

Dragă mămică epuizată

 
  Intri pe Facebook și primesti o notificare care îți amintește printr-o poză ce făceai fix acum n ani.Te uiti cu zoom la chipul tau, parcă privești o altă persoană, un alt scenariu, un alt film și te străfulgeră un deja-vu privind la amintirea ta care conturează o viață socială în continuă mișcare, vacanțe, ieșiri, spontaneitate, griji prea putine.
   Te privești în oglindă și îți dai seama că multe lucruri s-au schimbat de atunci.Machiajul perfect, coafura impecabila s-au transformat usor ușor pierzând din forma, culoare și contur in ceva sters, nedefinit, ca o fotografie veche ce își pierde din strălucirea de altădată.Stralucirea din ochi a fost înlocuită de cearcăne adânci, coafura de altădată a fost înlocuită cu un coc răvășit strâns cat mai sus, departe de mâinile dibace ale bebelușului care se infige in claia lăsată despletită din greșeală.
  Între timp continui să te uiți pe Facebook, te întrebi dacă mai sunt și alte mămici ca tine și vezi diverse mamici care sunt conectate in aceasta mare rețea de socializare și distribuie poze cu viata lor în care parcă totul e diferit de viata ta de mămică: ieșiri, petreceri, socializare, alură îngrijită și impecabila pe alocuri, cursuri, sala, promovări.Si copilașii lor integrați cumva in toata aceasta poza perfectă.
    Te uiți în telefon la ultimele tale poze și realitatea ta e cu totul altfel de a lor.Vezi câteva tentative de selfiuri cu tine și copilul cocotat in cap la tine.Te întrebi cum intr-o lume așa de conectata de social media te simți deconectată de la toata această lume, deconectata de la tine insati.
  
     Înconjurată de copii, zgomote,murdărie, dezordine in casă, haos în viață, oboseală care nu trece nicicum te poți simți coplesita.Coplesita și incredibil de singură.E un altfel de singurătate: o trăire interioară apăsătoare care îți vorbeste despre faptul că te-ai îndepărtat de ceea ce ai fost înainte sa devii mamă, că ți-e dor de unele momente si vrei să respiri din nou libertatea, spontaneitatea și griji cat mai puține.Dar iti iubești copiii, îi iubesti mai presus de toate.Și la toata epuizarea aferenta se adaugă și sentimente de vinovatie.Sentimentul de vinovăție că te simți în acest fel, că ai vrea să schimbi ceva și ești neputincioasă.

  Fii blândă cu tine și accepta situația! Acceptă și constientizeaza că e normal să te simți epuizată, mai ales dacă nu ai sprijinul altor adulti în creșterea copilului! Acceptă toate sentimentele care te năpădesc! Acceptă neputinta!Accepta amanarea! Sau presiunea unor drumuri care s-au închis definitiv!Și mai ales inceteaza sa te mai compari cu alte mămici!Nu știi ce se afla dincolo de poleiala livrata pe facebook.Si dacă te deranjează așa tare apasă butonul magic de unfollow și în secunda 2 nu mai apar noutăți de la respectiva persoană!
   Chiar dacă prezentul este copleșitor, vor veni și zile mai ușoare!Zile în care îți va rămâne timp și pentru tine!Iar în una din acele zile ți se va face dor de timpul petrecut cu ei cand erau mici, când totul era un haos dar totuși au ramas prezente in memorie in mare parte doar amintirile frumoase.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu