miercuri, 17 ianuarie 2018

Te rog nu-mi spune să mă bucur de fiecare moment!'Timpul trece repede așa că bucură-te de fiecare moment!' îți sună cunoscut?😏
Și dacă ești tu cu tine și te întrebi 'Oare pot să mă bucur de fiecare moment?' ce îți răspunzi?

   Cred că cei care o spun nu o zic cu răutate(sper) sau intenție de a scoate din minți mămica ci dimpotrivă cred că e un fel de încurajare, să profite de fiecare clipă și să se bucure alături de copil.Dar a devenit cam repetitiv!Și e prea multă presiune!
    Să ne revenim un pic! Nu poți să te bucuri de fiecare moment!Cel puțin NU eu!
Ca să fiu sinceră până la capăt îmi place să mă bucur cât pot de momente în care cei mici sunt sănătoși, odihniți, mâncați, spălați și...ne-plictisiți! În rest cred că am dreptul să experimentez și alte emoții, să le accept, sa mă consum în ele căci sunt om care cresc pui de om.

      În rest accept cu drag să îmi zici:

1.Ai răbdare și respiră adânc în fiecare moment de criză epică care pare să nu se mai termine iar cel mic este roșu tot, lipit de podea, plângând fără oprire!(doar nu o sa crezi că pot să mă bucur de acest moment?)

2.E normal să nu te bucuri non-stop, in fiecare moment chiar dacă copilul este sănătos, odihnit, spălat, mâncat, ne-plictisit!E normal!
Nu pot apăsa pe un buton și să zic:totul pare super-ok! Trebuie să mă bucur! Eventual să sar in sus de bucurie!Cum îndrăznesc să nu o fac?Sunt și eu om și chiar dacă în acel moment totul este ok cu copilul poate că prind o fereastră să îmi relaxez mintea, să nu mă mai gândesc la nimic! Să mă descarc de toate pentru a mă incarca din nou atunci când e cazul!

3.Te pot ajuta cu ceva? Asta e o întrebare corectă pentru o mamă la care ții (mai ales dacă o vezi epuizată și copleșită) în locul la o mie de sfaturi sau la 'încurajări' gen 'bucură-te de fiecare moment' când este evident că nu are cum să fie așa!

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu