joi, 11 ianuarie 2018

Pedofilul din lift- experiența mea din copilărie

 
Aici aveam 10 ani- eram la ziua unei prietene
cu păpușa mea preferată 
    Am copilărit în anii '90 când părinții ne lăsau singuri în casă de la vârste fragede.Aș putea afirma că cele mai îndepărtate amintiri le am de când eram lăsată singură în casă între turele de lucru altor mei.Nu era o perioadă lungă însă da, stăteam singură și la 3 ani.Mă rog, am supraviețuit, sunt aici bine.
   Ca să nu mai zic mai încolo la școală mergeam cu cheia de gât.Iar din clasa a patra veneam seara de la școală.Bine că aveam o colega de clasă care stătea pe scară cu mine.
     Ieșeam pe la 7 ani singură fără părinți in fața blocului la joacă cu o grămadă de copii de pe scară și de multe ori stăteam până se înopta!
      Stăteam (și încă stau) la ultimul etaj și uneori coboram/urcam cu liftul.Nu îmi era frică de lift.Dar...de cele mai multe ori o luam pe scări mai ales că mai ciocăneam la ușă la câte un copil cu care ieșeam la joacă, mai ne întâlneam la cineva la ușă și ne jucam pe palierul respectiv (spre disperarea adulților care ieșeau și ne mai certau că 'facem prea multă gălăgie') sau ne dădeam pe balustrada care împrejmuiește scările spre disperarea părinților.Era un joc, aproape sport de performanță practicat ani la rândul.
      Ca și copii eram uniți și făceam multe boacăne, discutam toate prostiile și nu ne feream să vorbim și despre subiecte pentru adulți sau evenimente gen 'stirile de la ora 5' chiar dacă nu aveam toate informațiile corecte.Gaseam pe la ghene reviste pentru adulți și le împărțeam de la unii la alții, amuzandu-ne.Cand vedeam pe cineva mai 'ciudat' prin preajmă eram ca maidanezii ăia care văd un aurolac și latră.Ziceam 'Bă e unul ciudat în scara cealaltă stă și se uită aiurea pe geam, nu va duceți!'Sau 'E un hoț la etajul 2, dă târcoale pe la ușa lui vecina, nu l-am văzut niciodată!'Uneori era doar panică dar chiar și așa a fost bine că ne feream de astfel de indivizi.
   Vorbeam cu părinții despre acești oameni care pot fi periculoși, ne pot face rău? Păi uneori da, alteori prindeam din mers lucrurile astea.Cel puțin, pe vremea aia părinții noștri vorbeau cu alți adulți, aveau mulți prieteni prin bloc și nu numai.Acum nu prea ești prieten cu vecinii, abia dacă unii dau cu bună ziua, unii stau in chirie și se mută des.Pe vremurile alea la bloc cam toată lumea se cunoștea, așa cum este la țară pe uliță.Adultii mai discutau intre ei despre diverse chestii gen crime, violuri, revoluție și alte subiecte nasoale.Nu se stinghereau prea mult.Cel puțin la mine in familie.Eu ascultam, acaparam ca un burete informații despre ce se poate întâmpla în caz de mă apropii in locuri ascunse cu necunoscuți sau alte situații care mă pot vătăma.

     Într-o zi eram singură așteptam liftul la parter.Aveam in jur de 8 ani.Niciodata nu mergeam cu necunoscuți in lift.Daca vedeam un necunoscut că vine la lift lângă mine pur și simplu plecam și respectivul se ducea cu liftul fără să mă bage in seamă.Nici cu vecini-barbati cunoscuți nu mă aventuram.De obicei urcam pe scări la etajul 2 și luam de acolo liftul spre opt sau urcam pur și simplu pe scări.Dar...in acea zi a venit un necunoscut, beat(nu mort, dar era beat), cam la vreo 45-50 ani.M-am îndepărtat ca de obicei și m-am dus în spatele scărilor de la parter unde se intra la subsol.Langă ușa de la subsol era ușa unei prietene.Am ajuns acolo și am stat să plece cu liftul.Sincer eram cam speriată fiindcă era beat.Deodată aud că zice cu o voce mieroasă, de pervers slinos către mine : 'Domnișoară nu vii și tu cu liftul?'El nu mă vedea, eu nu îl vedeam.Eram ascunsă după scări.Eu i-am răspuns 'Nu,nu vin' și el continua cu acest cuvânt 'domnisoară' ceva de genul că m-a  văzut că aștept liftul și că de ce am plecat.Atunci practic am înlemnit.Tremuram de frică și am început să bat tare la ușa prietenei mele.I-am zis individului 'Nu vin că stau aici'.Atunci s-a lăsat o liniște de coșmar (liftul era la parter iar el ținea ușa) și mă gândeam cu disperare că mor dacă nu îmi deschide ușa vecina.Și ....bine a fost că vecina, mama prietenei a deschis ușa iar atunci l-am auzit pe individ că a intrat în lift!Tremuram toată și am intrebat-o pe vecina dacă iese prietena mea afară și ea mi-a zis 'Pai e afară, nu erai și tu cu ea mai devreme?Apoi am fugit afară și eu direct... m-am uitat la ce etaj s-a dus individul.Era undeva la 4, am răsuflat ușurată că nu este la 8.Apoi o bună perioadă am evitat liftul complet.Chiar a fost o experiență foarte negativă.Eram înspăimântată fiindcă chiar dacă aveam o vârstă fragedă simțeam pericolul, nu știu cum să zic, aveam așa o intuiție care mă ținea departe de astfel de indivizi.Iar intonația, gesturile și limbajul acestui individ mi-au trimis un semnal de pericol real.Acel 'domnișoară' pur și simplu m-a blocat, m-a paralizat de nu mai puteam să mă mișc.Când am văzut-o pe vecina că îmi deschide ușa parcă l-am văzut pe Dumnezeu.A fost groaznic chiar dacă fizic nu am pățit ceva.Nu l-am mai văzut pe individ niciodată.
     După experiența asta am fost și mai precaută decât eram, nu am povestit nimănui (deși ar fi fost bine să fac asta atunci).
     Chiar și acum la 32 de ani evit să merg in lift chiar și cu cei pe care îi cunosc din bloc.Nu știu, mă simt stingherită, claustrofobă in lift cu careva... parcă nu mă lasă să respir, nu știu...o senzație aiurea! Bineînțeles cu persoane apropiate, de încredere nu am acest sentiment.
     In concluzie: nebuni sunt la tot pasul iar când suntem vulnerabili trebuie să ne ferim, să fugim din calea unora de  genul.Prefer să nu merg cu necunoscuți in lift nici azi.Poate fi un om de treabă și fără intenții de a-mi face rău dar nu vreau sa risc!Prefer să zică că sunt nepoliticoasă sau nebună, nu-mi pasă!Iar așa o să îi învăț și pe copiii mei, nu vreau sa se duca cu brațele deschise la orice străin.La fel, prefer să zică că e needucat și nepoliticos decât să cadă în plasă vreunui dezaxat de genul!
    Vorbiți direct dar și indirect de treburile astea cu cei mici! Trebuie să aibă informații prețioase care le pot salva viața!Nu îi țineți într-o bulă de cristal indiferent că sunt mici sau mari, fete sau băieți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu