luni, 18 decembrie 2017

Ne jucăm cu slime la 3 ani

...sau când nu ai ce face, ce strânge, ce păzi, ce murdări pe acasă!
Slime este un fel de plastilina de efect care se întinde dar nu se lipește/ împrăștie (teoretic) dar dacă ai voință și determinare poate avea și 'efecte secundare'.Când o iei prima oară la frământat îți lasă o senzație ușoară de rece și umed.

Am dat pe mâna copilul de 3 ani acest 'muc imens și elastic' și am privit cam ce poate face..
In principiu am luat mai multe culori și le-am sortat în pahare.Nici măcar nu am avut timp să le pozez pe toate căci juniorul Gabu își propusese să mixeze aceste guguloaie gelatinoase vii colorate.
Culorile erau foarte aprinse și plăcute ochiului iar textura gelatinoasă mă ducea cu gândul la un desert.Parfum nu avea.Dar când băiatul s-a apucat să le amestece cu sete ușor ușor prinsese o culoare ciudată, mai ales când a adăugat și negru s-a cam terminat poezia.Apoi după amestecare voia să pună și apă peste 'mucilaginoasă' și am zis pas căci cine știe ce mâzgă extraterestră mai ieșea.
Cam asta e rezultatul combinării...o culoare ciudăție și neatrăgătoare.Dar ne-am făcut treaba cu ea și așa căci principalul scop e să te încânte tactil.Și uite așa am început să pleoștim dârdâitura ciungoasă între mâini și să o rupem în bucăți, să o întindem și alte minuni de astea.De construit nu aveai ce căci se încorpora imediat.
Am încercat cu o seringă să ne jucăm împreună, turnând 'mocirloasa' de cât mai sus într-un pahar.Ii plăcea această mișcare și între timp m-am chinuit să îl învăț să manevreze și el seringa dar fără succes.
Am turnat cu seringa într-o formă de ouă de ciocolată câte un strop din slime-ul nostru.Apoi copilul de 3 ani și-a făcut de lucru sa adune 'muc cu muc' până a făcut 'mocirloasa' la loc.Ce-i drept a rezultat o culoare care nu ne face cinste, era de ajuns textura și așa bizară dar, na, ne-am distrat.
Cam până aici a supraviețuit slime-ul nostru...de aici încolo Gabu l-a amestecat cu diverse chestii 'simpatice' perisabile, ceea ce a dus la sfârșitul său într-un mod cu totul neașteptat.Speranța de viață a slime-ului la prima experiență a fost de câteva ore.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu