sâmbătă, 9 decembrie 2017

Activități bebe 4 luni

  Frățiorul de 4 luni este din ce in ce mai activ, curios și începe să interacționeze cu cel mare, drept urmare am incercat să îl implicăm oarecum in câteva activități.

1.Activitatea preferată: să fie iubit, mângâiat, gâdilat ușor, să i se vorbească, să i se cânte.
Întoarce capul cu interes când aude pe frățior că vorbește.Raspunde cu zâmbete, chiuieli și gangureli la afecțiune.Când frățiorul țipă devine mai serios și face ochii mari.
Iubirea între frați
2.Joaca la băiță: pentru că are multă energie (mai ales în picioare) scăldatul devine o experiență plăcută.Îi place apa și chiar îl liniștește dacă e mârâit.Iar frățiorul mai mare vrea neapărat în cădiță cu el așa că distracția e la dublu.

Un joc interesant pe care îl fac împreună  este cel cu mingea albastră.Mingea are o găurică mică iar juniorul o scufundă și privește cu atenție și mare interes cum face 'loane'(baloane)pe sub apă.Apoi când mingea se umple cu apă toarnă pe burtica lui bebe.Lui îi place mult să privească jetul de apă venind spre el.Îl încântă vizual, tactil și auditiv.
Este un joc care îi ține captivați destul de mult timp, astfel interacționând împreună chiar dacă există diferența de vârstă.


3.Jocul luminilor atunci când se lasă seara.
Noi avem mai multe luminițe preferate dar brățara luminoasă este în top.


Este o brățară luminoasă pentru copii care se poartă pe la petreceri dar nu numai.Durează cam 4 ore lumina și pe noi chiar ne încântă de la mic la mare.
Juniorul i-a găsit o întrebuințare inedită:a pus brățara într-un învârtitor care usucă salata după ce o speli.Apoi invarte si lumineaza tot recipientul.Spectacolul de lumini este interesat.El a mai incercat să învârtă și lanterne, ceea ce a făcut ca spectacolul să fie și mai dinamic.

4.Jocul cu oglinda: se privește în oglindă și îi place când mă vede apoi pe mine zambindu-i din oglindă.


Cam astea sunt activitățile principale de la această vârstă.
Mai adăugăm aici plimbatul in aer liber, plimbatul prin casă în brațe, statul la sânul mamei și privitul frățiorului mai mare care este argintul viu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu